woensdag 9 januari 2008

Beeld en geluid

Voordat de baby is geboren
Zelfs voor hun geboorte kunnen baby's al zien en horen. Je baby hoort je stem en het geluid van je hartslag. Als je wilt, kan je tegen je baby praten of zingen of hem voorlezen terwijl hij nog in je buik zit.
Nadat de baby geboren is
Na hun geboorte herkennen baby's de muziek en de stemmen die ze hebben gehoord toen ze nog in de baarmoeder zaten. Ze reageren op de stem van hun vader of van andere naaste familieleden. Pasgeboren baby's hebben meestal een voorkeur voor de stem van hun moeder, waarschijnlijk omdat ze die het meeste hebben gehoord. Het is een bekend en geruststellend geluid.
Direct na de geboorte zien baby's de dingen het beste als ze zich op een afstand van 20 tot 25 centimeter bevinden. Dit is de afstand van de ogen van de baby tot die van jezelf, als je een baby in je armen houdt. Hoewel baby's graag naar heldere kleuren en patronen kijken, vinden ze gezichten het leukste. Als een baby naar je kijkt, leert hij je gezicht kennen. Tegen de tijd dat hij een week oud is, zal hij je gezicht herkennen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.